Contact

Voor vragen, tips of opmerkingen die u niet in de chat wilt vermelden, algemene informatie over DutchChats en persvragen.

Om contact op te nemen met de beheerder van DutchChats kunt u een e-mail sturen. Er wordt naar gestreefd iedereen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Op ‘Service‘ vindt u links naar instellingen en organisaties die voor Nederlanders in het buitenland van belang kunnen zijn. Wilt u websites aan deze lijst toevoegen, stuur dan een e-mail aan DutchChats.

                                                                                                                                                     

DutchChats van start in 2015

DutchChatsLeusden – Nederlanders in het buitenland hebben een nieuw platform. Op DutchChats kunnen emigranten en expats ervaringen uitwisselen, vragen stellen, advies geven en service verlenen. U krijgt daarbij alle vrijheid.

DutchChats nodigt u, het visitekaartje van Nederland in het buitenland, uit voor een gesprek. Via de regio’s bovenaan deze pagina kunt u alle mogelijke onderwerpen bespreken, zoals stemmen in het buitenland, paspoortkwesties, verhuizen, juridische zaken, pensioen, AOW of verzekeringen.  Maar ook voor wereldwijd ‘gewoon even bijpraten’ bent u van harte welkom op DutchChats.

Wat is DutchChats?

DutchChats is een niet-commercieel, onafhankelijk initiatief. De wortels van de oprichter liggen bij organisaties als Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en DutchAbroad BV – voormalig uitgever van internetkrant Dutch Times. Door het wegvallen van deze media voor Nederlanders in het buitenland wil DutchChats het netwerk van landgenoten een nieuwe (blijvende) band met Nederland aanbieden.

U bent DutchChats

DutchChats biedt de bezoekers de mogelijkheid om gezamenlijk antwoorden te vinden op vragen en oplossingen te vinden voor problemen die u als Nederlander in het buitenland tegenkomt.  De moderator zal met enige regelmaat zaken uitlichten op de startpagina, om (uw) nieuws, discussies en stellingen onder de aandacht te brengen. U draagt de onderwerpen aan, waarmee u zelf de inhoud bepaalt van DutchChats. Een wereldwijde redactie en een stem van Nederlanders in het buitenland.

Vrijheid

Vrijheid van meningsuiting staat centraal op DutchChats. Spam, agressie, discriminatie, seksueel getinte opmerkingen en grof taalgebruik worden niet gewaardeerd en mogelijk verwijderd uit de reacties. Hierdoor vervalt het recht om te reageren voor een periode van 1 maand, aansluitend op de maand van verwijdering. Na een tweede overtreding volgt een ban van DutchChats.

Privacy

Om te reageren wordt u gevraagd naar uw e-mailadres. Dit zal door niemand anders te lezen zijn dan de moderator, die uw privacy voor 100% garandeert. Uw gegevens zullen nooit doorgegeven worden aan derden, tenzij u daar persoonlijk om vraagt. Nadat uw eerste reactie door de moderator is toegelaten kunt u onbeperkt reageren.

Nederlanders wereldwijd, welkom op DutchChats.

Uw bericht: